årets farve - greenery

Tror du på stjernetegn?

Dagens horoskop.. Vi kender det sikkert allesammen. Vi læser avis eller lignende og kan ikke lade være med liiiige at kigge på dagens horoskop. Men hvordan er det med de der stjernetegn? Passer det, at man ved hjælp af blot en fødselsdato kan fastlægge, hvad der sker i løbet af dagen, og hvem man passer sammen med?

source

Jeg må ærlig indrømme at jeg aldrig rigtig har troet på det. Jeg har altid været nysgerrig omkring emnet, men aldrig rigtig tænkt at det var for real – indtil jeg begyndte at studere det lidt mere (eller indtil jeg mødte Cecille, som er nørd indenfor dette emne).

Jeg (Camilla) er født den 18. august og er derfor løve. En løve er meget udadvendt, opmærksomhedssøgende og vil gerne gå forrest. Da jeg var barn, tænkte jeg at det der bullshit overhovedet ikke passer på mig. Men efter jeg blev ældre og har tænkt tingene mere igennem, giver det hele pludselig mening. Udadvendt – jeg arbejder i servicefag med nye mennesker hver dag. Jeg har aldrig haft svært ved at få nye venner og møde nye mennesker. Opmærksomhedssøgende – Jeg har været på tv et par gange og lavet en hel del fotoshoots for diverse ting. Vil gerne gå forrest – Jeg vil altid gerne bestemme og tingene skal helst gå efter mit hoved.

Der udover er mine 2 bedste match: Vædderen og Skytten (og selvfølgelig mit eget tegn, løven) – og her kommer så det mærkelige: ALLE mine ekskærester er væddere. Min nuværende kæreste er vædder. Min bedste veninde i jylland er løve. Min ældste og nærmeste veninde er skytte (hendes kæreste er også vædder) – og hende jeg bruger alt min tid med (Cecille) er også vædder. Cecilles kæreste er endda også vædder.
Det blev først rigtig interessant, da jeg for et år siden blev single og begyndte at date. Sjovt nok var det altid kun vædderne jeg gad bruge tid på at se. Alle andre svingede jeg ligesom ikke rigtig med.

Så måske der faktisk er noget om snakken?
Prøv at tænk lidt mere over din omgangskreds og læg mærke til om nogle af tegnene går igen. Og hvis du virkelig synes det her er interessant, så prøv at tjekke den her hjemmeside ud: www.pulze.dk – Det er stjernetegnene som er beskrevet på en meget spiselig og nem måde – og stjernetegnene sat sammen som match. Thomas (min kæreste) og jeg har flere gange læst vores match (løven og vædderen) – og det der står skrevet derinde er som at se vores forhold.

Hvis du er endnu mere nørdet (ligesom jeg er blevet), så tjek Cecilles viden ud:


SÅSÅ! Du får mig til at lyde totalt spådame agtig .. 

giphy

Faktisk er det ganske simpelt. 

Stjernetegnene kan først deles op i elementer. Vand, luft, jord og ild.

Jorden har brug for alle elementer og det gælder også mennesker.
Det er med til at skabe balance.

  • Ild, repræsenterer handling og creativitet, drevet af Vædderen, Løve og Skytten
  • Vand, symboliserer følelser – Krebs, Skorpionen, og Fiskene
  • Luft, repsræsenterer intellekt, domineret af Tvilling, Vandmand og Vægten
  • Jord, står for substans og praktikalitet og kendetegner Tyr, Jomfruen og Stenbukken.

Hver af de 4 elementer kan udtrykkes på 3 forskellige måder.
På engelsk hedder det “modality” – som jeg aldrig rigtig har fået oversat ..

  • “Cadinal modality” markerer begyndelsen af årstiden og kraften i indledningen.
  • “Fixed modality” svarer til midten af årstiden og magt at opretholde.
  • “Mutable modality” repræsenterer slutningen af årstiden og kraften i forandring.

four_elements

Cardinalernes typiske træk:
– Intiativtagerne og de handlingsorienterede. De pusher deres egen performance og er oftes leder typerne. De tiltrækkes af dem der sætter pris på deres arbejde. De lever dynamisk og er gladest når de selv styrer showet. De er selv-motiverende og uafhængige af andre. De er gode til at håndtere krise situationer. De kan være meget direkte og ærlige, men opfattes nemt som negative og bossy.

Fixed’ typiske træk:
– De bryder sig ikke om for mange ændringer. De kan bedst lide det de er “vant til” og trygge omgivelser. De har meget stærke holdninger og kan være meget passioneret omkring dem. Loyalitet er noget af det vigtigeste – og man kan helt klart regne med dem. De er utrolig stædige, de arbejder langsomt og håndterer også problemer langsomt. De er enten gode til at komme idéer eller fuldføre dem, men ikke begge dele.

Mutable’s typiske træk:
– De er gode til at tilpasse sig, samt kommunikere. Forandring opfattes meget naturligt for dem. De bliver nemt distraheret og håndtere problemer ved at “gå udenom” eller ved forhandling. De vil helst gerne undgå den slags. De tænker ikke for højt om dem selv og de gør meget for at gøre andre glade. Derudover indeholder de en enormt god evne til hurtigt at genvinde energi og mod, efter at have oplevet nederlag.

Hvilket bringer mig til 3 typer af dit eget stjernetegn.
Der findes nemlig 3 forskellige planeter til hvert stjernetegn – vi kalder dem dekaner.
1. dekan, 2. dekan og 3. dekan.

Og her vil jeg kun kort give et eksempel af mit eget stjernetegn.
Jeg er 1. dekan vædder.

1. dekan går fra 21 marts – 31 marts.
Planet: Mars
Kendetegn: frygtløs, agressive, initiativ tager, fuld af energi, impulsiv.

2. dekan går fra 1 april – 9 april.
Planet: Solen
Kendetegn: kreativ, idealist, selvglade, venlige, hårdt arbejdene.

3. dekan går fra 10 april – 20 april.
Planet: Jupiter
Kendetegn: urealistisk, generøs, troværdig og elsker at udforske.

For at uddybbe Camilla – så er vores venskab så “nemt” fordi vi begge har planeten mars og mange af samme kendetegn. Hun er 3. dekan løve (også) i planeten mars.

Og for at det ikke skal være helt løgn – så har vi også noget der hedder ascendanter.
Ascendanter er “dit andet stjernetegn” – men egentlig dét stjernetegn du udstråler.
Det er noget af det mest personlige, for det er nemlig afhængig af det tidspunkt du var født.
– planeten drejer konstant, så det er meget vigtigt at dit fødselstidspunkt er præcist.

Ascendanten er hvordan vi opføre os, hvordan vi er direkte og vores adfærd udadtil.
Hvor solen er vores indre kerne, vores væsen og hvem vi er bag masken.

Jeg har fx. Ascendant i Tyren og Sol i Vædderen.
Det betyder at selvom jeg føler, at jeg konstant har krudt i røven, er det egentlig ikke sådan det bliver opfattet. Folk opfatter mig som rolig og fast – hvor imod jeg indeni ingen tålmodighed har, what so ever. Kombinationen af begge stjernetegn giver mig enormt meget styrke til at tage aktivitet og handling, men samtidigt ro til at rumme flere elementer. Når det kommer til venner og nære, så knytter jeg mig til få – og hjemme hos mig er der plads til de lange samtaler. Jeg nyder at arbejde i rolig omgivelser og nyder i det hele taget stilheden og “ensomheden”, hvilket er meget atypisk for en “karakteristiske vædder”. Af mindre positive ting, så kan jeg være stædig i det ekstreme. Jeg er meget fikseret på hvad der sker omkring mig. Jeg kan have det meget svært, hvis mine planer og forventninger ikke bliver opfyldt. Jeg er dårlig til at læse andre menneskers følelser, hvis jeg ikke kender dem så godt. Og så kan jeg have meget svært ved at forstå andres meninger, oplevelser og betragtninger..

Camilla har ascendant i Skorpionen og Sol i Løven.
Det betyder at hun er meget udadvendt. Hun er livsnyder og egentlig altid et glad væsen – men for nogle kan det være meget svært at se. Hun er stærk – og utrolig stædig. Hun får sin vilje, på den ene eller anden måde – selvom hun helst vil spille med åbne kort. Hun er meget lidenskabelig og har et behov for at markere sig. Dette kan være enormt tiltrækkende – men den lidt tilbageholdte energi – det er lidt mystisk. Hun vil helst være i centrum – men med Skorpionen i ascendanten, bliver det på en indirekte måde, som gør hende mere indadvent og måske en lille smule sky. Føler hun sig trådt på, så glemmer hun det aldrig. Tilgivelse er ikke en naturlig ting. Og mange med samme stjernetegn kan bære nag i årevis og søge hævn, når den rigtige chance kommer.

source-1

Herefter kan du sammensætte alle de forskellige måder, at læse dit stjernetegn på og se om “det passer”. Du kan aldrig regne med dit “ene” stjernetegn – og slå alle over en streg. Selvom vi er samme “tegn”, kan vi alle være meget forskellige.

Camilla er faktisk ret sjov at læse. Hun starter jo hele indlægget her med at beskrive hende selv som den typiske løve. “Udadvent, opmærksomhedssøgende og vil gå forrest”. Hun er faktisk mere indadvendt end man lige tror – men er god til at se det bedste i folk (fixed) som, gør det nemt for hende at møde nye mennesker. Opmærksomhedssøgende kan man godt sige at hun er – hun har i hvert fald brug for at fortælle at hun er til stede. Men står hun i en uvant situation – kan hun nemt rødme (ascendant). Hun var med i tv – men hun var ikke én af dem der huskes for at have gjort noget ondt mod andre. Hun træder ikke på andre for at være i rampelyset. Gå forrest? – Det er ren stædighed. Jeg ville ikke kalde Camilla en ledertype (no offence). Hun er til gengæld enormt selvstændig (mars). Hun tager hånd om andre – men hun er også typen der ikke kan lide forandringer, er dårlig til at håndtere problemer og er i de fleste situationer bedst til idéer men ikke udførelsen (fixed). 

Hvilket bringer mig til numerologi .. ej just kidding 

Camilla & Cecille
@beautybirdsdk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

årets farve - greenery