Dagens look: Nude med et twist af blå

Spørgsmål jeg får som vegetar


Jeg har i lidt over 1 år har jeg været totalt vegetar. Men at være vegetar i et vikinge-land er ikke altid lige nemt. Jeg er dog heldig og er omringet af skønne mennesker der kun stiller nysgerrige spørgsmål uden negativitet. Men det udelukker ikke de sjove spørgsmål jeg engang imellem får, så dem vil jeg rigtig gerne besvare for dig – for måske det kunne give en form for forståelse. 200w

Spiser du så heller ikke fisk?

Nej. Siden hvornår var fisk en grøntsag?

Hvor får du så dine proteiner fra?

Bl.a. bønner, broccoli, kål, soya produkter som bla. tofu og mælk.

Men hvorfor er du stoppet med at spise kød?

Der er mange grunde. Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene for hvert valg jeg tager i mit liv. Jeg ville aldrig kunne se mig selv i øjnene efter at have dræbt et dyr for at udfylde mig eget behov. Især ikke når vi i 2017 har enormt mange sundere, lækrere og nemmere muligheder end vi nogensinde har haft. Derudover skader det miljøet, hvilket meget andet også gør – men ét sted skal man jo starte.

Er det ikke svært at bestille mad når du spiser ude?

Egentlig ikke. Jeg bor i københavn hvor der er mange gode muligheder. Men ellers plejer jeg at få fjernet køddet fra min mad hvis jeg spørg. På samme måde hvis man er allergisk.

Hvad laver du så af mad derhjemme?

Jeg er vild med forskellige salater og hvis jeg er doven steger jeg nogle grøntsager. Jeg spiser også helt almindelige hverdagsretter som pasta og ikke-kødsovs. Men jeg er ikke hellig – for jeg laver da også frysepizza og pommes. Desværre kan jeg ikke tåle nødder og gulerødder, så jeg er i nogle tilfælde mere begrænset.billede-01-03-2017-22-29-41

Hvad siger din familie og venner til det?

Min familie laver kun vegetarmad når jeg er på besøg. Til jul havde de lavet lidt and til dem selv men derudover også en masse forskellige vegetar retter. Jeg tror at de tager det som en slags mad udfordring. Min kæreste og jeg er begge vegetarer og tog egentlig beslutningen sammen. Det er også rart at være fælles om det. Mine få venner omkring mig har aldrig været kritiske men de lader sig ikke påvirke af mig.

Har du ikke haft nogle dårlige oplevelser med det?

Kun 1. Jeg var på ferie på en ø i Grækenland, med meget få spisesteder. Så den stod på græsk salat i en hel uge, hvilket min krop led meget under. De 2 sidste dage begyndte jeg at ryste meget og det fortsatte et par dage da jeg kom hjem – indtil jeg var på min normale vegetar kost igen. Men jeg nægtede også at spise deres æg.

Hvad er forskellen på en vegetar og en veganer?

En vegetar spiser ikke kød (fisk, fjerkræ, grise, køer osv osv) men spiser muligvis æg, ost, drikker mælk og indtager det som dyrene producerer. En veganer indtager intet der har med dyr at gøre.

billede-01-03-2017-22-26-02

Går du så heller ikke med skind eller pels?

Nej det gør jeg ikke. Jeg føler personligt at det er dobbeltmoralsk, for man bidrager stadig til at dræbe et dyr.

Hvad skal der til for at du spiser kød igen?

Jeg skal være på totalt-survival tur hvor jeg er nødt til at fange min egen fisk og selv slå den ihjel. Men det håber jeg ikke sker.

Taber man sig af at blive vegetar? 

Til at starte med ville jeg ikke blive vegetar for at tabe mig. Jeg oplevede at jeg den første måned tabte hele 5kg – men jeg ved også at kød lægger sig længe i maven. Man skal tilgængæld også passe lidt på – for man kan også tage på hvis man kun spiser stivelse i form af pasta, ris og kartoffler.

billede-01-03-2017-22-25-50

Jeg håber at det kan give et lille indblik på at spise anderledes og vælge anderledes.
Du er selvfølgelig velkommen til at kommentere eller skrive til mig hvis du ønsker hjælp til at spise mere vegetarisk eller har nogle flere spørgsmål.

Så efter at få stillet alle de spørgsmål vil jeg nu gerne efterlade dig med 1.

Hvad er et godt argument for at spise dyr?

<3 Cecille

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens look: Nude med et twist af blå