Bee Free April 2016 Goodiebox

sneglesekret i din hudpleje – dyrplageri?

snails_crawl_on_the_face_of_a_woman_during_a_demon_51e9b04109

Mange af jer har nok hørt om snegle-moden inden for hudpleje. Det har været et stort hit i Asien (specielt korea), og nu er “dillen” kommet til Danmark.

Vi er konstant på jagt efter det mest effektive ingrediens når det kommer til anti-age i vores hudpleje. Forskere idag udvinder de mest aktive ingredienser fra frugter, alger, krybdyr (gift) og andre kryb som snegle.

Snegleslimet skulle hjælpe på at bestykke huden mod UV stråler og bakterier, derudover indeholder det en god kombination af elastin, proteiner, peptider, hyaluronsyre og glykolsure – mange af disse som vi kender fra vores hudpleje idag. Snegleslimen skulle være særligt god til at få mørk pigment til at falme, fjerne ar og bekæmpe akne. Faktisk brugte man snegleslimen i det oldgamle Grækenland til akutte behandlinger mod inflammation.

Jeg har personligt ikke selv testet produkter der indeholder snegleslim, og det vil jeg heller ikke. Jeg vil istedet lægge min fokus på, hvordan man udvinder snegleslimen.

Normalt udskiller sneglene deres slim når de er stressede eller meget bange.
Det er deres beskyttelses film mod fremmed fare.

1___w5b3gkjh43j7c0yjqw4k

Jeg har undersøgt en del på nettet og fundet frem til at der findes snegle farme (fx. i Frankrig) for at udvinde slimen. I gamle dage knuste man sneglene for at skaffe slimen men fordi franskmændene spiser snegle, kunne det ikke betale sig. Derfor snurrede de dem rundt mekanisk for at udvinde slimen, da det både gjorde dem bange og rundtossede.

Nu er trender snegleslim så meget at de er nødt til at bruge andre metoder, for at fremskaffe så meget snegleslim som muligt. Nu “dehydrere” de sneglene ved at bruge salt. Flere farmere påstår dog at “flere af sneglene overlever denne procedure”.

Dehydrere er et pænt ord .. Snegle og salt går nemlig ikke hånd i hånd. Snegle består primært af vand, og ved at drysse salt på dem, dør de på meget få sekunder fordi salten fjerner vandet.

Mange af jer er bekymret for om snegleslimet er renset inden i kommer det i ansigtet – og det bliver renset. Dog bør der istedet være større bekymring for dyrevelfærd.

For mig er dette helt klart dyreplageri.

Jeg ville hellere anbefale andre skønheds/hudpleje produkter med de forskellige aktive ingredienser i – for disse kan udvindes uden dyr.

Hvad er jeres holdning til denne nye trend? Og har i prøvet produkter med snegleslim i?

 

– @CecilleMakeup

4 kommentarer

 • Natasja

  Kunne ikke være mere enig!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille Søgaard

  Kunne ikke være mere enig med dit indlæg 🙁 stakkels snegle, det er dyreplageri.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anastasia

  Desværre er rigtig mange af de produkter du/i bruger testet på dyr. Bobbi brown, rimmel, l’oreal, benefit, bare for at nævne nogle få jeg har set på jeres blog. Syntes det er et godt indlæg, men hvis du skal snakke dyre plageri i kosmetik skal du også se på dine egne produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecille

   Hej Anastasia.
   Vi ved godt at der går meget snak på nettet om test på dyr når det kommer til kosmetik. Dette indlæg handlede om at dyrene faktisk lander i vores produkter – hvilket er noget andet. Dog er vi ikke glade for at man tester på dyr – men heldigvis kan vi jo være sikre på at alt det kosmetik der bliver solgt inden for EU ikke bliver testet på dyr. Der trådte et forbud mod salg af dyretestede produkter i EU i 2013. Rimmel stoppede med at teste på dyr i 1991 og Benefit stoppede med at teste på dyr i 1989. Både benefit, l’oreal og bobbi brown tester ikke på dyr selv – men fordi de er på det Kinesiske marked, er de nødt til at fortælle os forbrugere at de “tester på dyr hvis lovgivning fortæller det”. Dog ved de oftes ikke selv om deres færdig producerede produkter testes på dyr og hvor ofte. Går du ind i det kinesiske marked, er det lovgivning at de gerne må teste på dyr. Jeg køber ikke kosmetik fra kina og jeg bor heldigvis i et land der er med i EU. Så jeg føler selv at jeg kan stå inden for de produkter jeg bruger 🙂 Men tak for din kommentar. Mvh Cecille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bee Free April 2016 Goodiebox