Lad vær' med at være så f**king egoistisk

Selvudvikling – hvem vil ikke det?

Jeg har tidligere skrevet indlæg om min egen udvikling ifbm. med en lederrolle eller ny stilling.

I forbindelse med begge situationer har jeg faktisk været igennem en DISC profil.

En DISC profil beskriver hvilken slags “type” du er
– samt giver dig et indblik i hvilke egenskaber du er god til og bør arbejde på.
Det har især været et suverent redskab for mig, da jeg også har kunnet teste folk omkring mig
og hvordan vi matcher hinanden.

Det kan bla. give dig et indblik i styrker og svagheder i forhold til:

 • Hvad der lægger naturligt til dig
 • Hvad der motiverer dig
 • Hvordan du organiserer og planlægger
 • Hvordan du træffer beslutninger
 • Kommunikation med andre (kollegaer, ledelse osv)
 • Hvilken værdi du giver din virksomhed
 • Hvad din chef bør vide om dig (evt også til en jobsamtale)
 • Hvordan du øger din effektivitet
 • Hvilke typer du har brug for omkring dig
 • Hvilke egenskaber du ændrer under en presset situation
 • og meget meget mere som du kan læse om på www.discanalyse.dk

Når vi er 2 til at drive Beautybirds, vil nogle jo vove og påstå at vi i perioder ikke kan DØJE hinanden.
Men de tager faktisk fejl. Siden jeg påtog mig min lederrolle har jeg været meget åben overfor Camilla, hvad angår min profil. Vi tog også DISC’en på Camilla og sad i et stykke tid og snakkede om hvor vi er meget forskellige, hvor vi skal tage hensyn, hvad vi skal arbejde og hvad vi kan gøre for at løfte hinanden. Vi kender hinandens roller.
For lige at give jer et indblik i profilen, i en MEGET KORT version 🙂
 • D = Dominant
  lægger hovedvægten på at opnå resultat– Ser store sammenhænge
  – Vil træffe beslutninger
  – Kan lide udfordringer
  – Går direkte til sagen
 • I = Indflydelse
  lægger hovedvægten på at påvirke andre– Er udadvendt
  – Kan lide at have det sjovt
  – Synes om at samarbejde
  – Kan ikke lide ensomhed
 • S = Stabilitet
  lægger hovedvægten på samarbejde– Er betænksom
  – Rolig tilgang
  – God lytter
  – Pålidelig
 • C = Konformitet/”Control”
  lægger hovedvægten på kvalitet og omhyggelighed– Søger fakta
  – Regner i sandsynlighed
  – Vil have detaljerne
  – Kvalitetsbevidst

Eller lidt mere børnevenligt – som vi begge foretrækker:
 • D = Ørnen
  En ørn flyver højest, alene og vil gerne overvåge alt
 • I = Papegøjen
  Papegøjen elsker at snakke, er altid sammen med sin flok, generelt elsker den opmærksomhed og kan ikke lide at være alene
 • S = Duen
  Duen har kun 1 mage, kan godt lide hvad den er vant til, vanedyr, “plejer” er godt
 • C = Uglen
  Uglen kan lide kontrol, jæger om natten, et klogt dyr, “fakta” er godt

I vores resultater blev vi:

Cecille: DI (lige efter kom S og var ikke-eksisterende på C)
Camilla: SI (var ikke eksisterende på D og C)

Resultaterne var taget i et tidspunkt i vores liv, hvor jeg skulle udfordres til noget nyt.
Jeg kæmpede med at være en god leder samtidigt med at være en god kollega og at kunne snakke med alle. Camilla havde det vidst ret godt og var godt tilfreds – hvilket man kan se når hun kan lide stabiliteten. At vi begge ikke rummer “C” kan være en udfordring, da vi begge er meget kreative og ikke kan lide for mange firkantede aftaler, skemaer osv.

Vi har herefter fået taget DISC profilen igen – godt 9 mdr senere.
Og vores resultater er meget anderledes.

Cecille: D (nedenunder et kort uddrag fra rapporten)
skaermbillede-2016-11-04-kl-19-39-09
skaermbillede-2016-11-04-kl-19-49-23
skaermbillede-2016-11-04-kl-19-51-15

Camilla: IS (nedenunder et kort udrag fra rapporten)
skaermbillede-2016-11-04-kl-19-39-26skaermbillede-2016-11-04-kl-19-48-25
skaermbillede-2016-11-04-kl-19-51-49

Her er der sket en kæmpe ændring i de 9 måneder.
Jeg har arbejdet en del med mit C – og fordi mit arbejde kræver struktur og planlægning har det automatisk været en del af min hverdag. Derudover kan man se at jeg ikke kommer så meget ud i vores butikker mere, da jeg er faldet på mit I og derfor ikke indeholder en særlig social egenskab.
Camilla har tydeligvis arbejdet meget med sit D – og samtidigt har hun været tvunget ud i situationer hvor hun har været nødsaget til at træde i karakter, hvilket har givet hende en ekstrem flot udvikling.
Jeg kan selv mærke på Camilla at hun står mere fast i hendes beslutninger og i forhold til hendes fremtid. Måske er det også fordi hun kom ud af et forhold der ikke var så godt for hendes psyke.
Faktisk er der ikke noget rigtigt og forkert i sådan en test – det er mere en slags guide,
og den vil selvfølgelig altid ændre sig i forhold til hvor du er i dit liv.
Fordi jeg er så ekstremt høj på D, kan jeg hurtigt fremstå som ufølsom eller for direkte over for andre.
Nogengange kan jeg rumme meget vrede, hvis jeg ikke får min vilje eller jeg føler mig trådt på.
Hvilket er noget jeg prøver at arbejde meget med. Jeg kan være ekstremt utålmodig og kan ikke tåle at være sammen med andre der fuldføre opgaver “langsomt men korrekt”. Der er jeg en “hurtig og ukorrekt” type. Derimod giver mit høje D mig selvtillid til at følge mine tanker og idéer. Det giver mig selvdiciplin til at fuldføre alle mine arbejdsopgaver (og oftest mere til).
Camillas høje I, betyder at hun kan være ret uorganiseret, uopmærksom på detaljerne og være manipulerende. Men til gengæld betyder det også at hun er en kæmpe motivator at være sammen med. Man får lyst til at opnå mere i hendes nærvær fordi hun inspirere. Hun har en kreativ tankegang og er god til at komme på nye idéer og så elsker hun altid at lære nyt.
Jeg kunne blive ved med at skrive en roman om vores forskelligheder.
Men jeg vil nu heller ikke afsløre for meget 🙂

 
Hvis du vil have lavet en din egen DISC profil kan du få 50% rabat (990 kr tom. 31-12-2016)
Du skal bare gå ind på denne hjemmeside:
www.discanalyse.dk/disc-profil
Du skal vælge den profil der hedder “kommunikation”,

hvor du derefter skal skrive til Pär Svensson.
Her oplyser du bare at du har læst denne indlæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad vær' med at være så f**king egoistisk