Hvorfor kan jeg ikke "bare" blive lyshåret?

“Mit hår skal ikke klippes – det skal bare vokse sig langt”

Hej piger (og drenge) derude!

Ødelagt hår

I kender det sikkert allesammen. I sidder og ser fjernsyn, hvor den ene langhårede pige efter den anden dukker op og tænker: Det der hår vil jeg da også have!

Derefter beslutter I jer for at lade det gro så I rigtig kan få langt hår. I sidder sammen veninderne og snakker om hvor spild af penge det er at blive klippet, når håret alligevel skal være længere. Efter et års tid uden en klipning, føler I at håret ligesom ikke rigtig bliver længere, og konstaterer: Mit hår kan bare ikke blive længere end det her.

Men jo, det kan det. Og jo, du skal klippes. Jeg forstår godt at man tænker, at når man bliver klippet tager man 2 skridt frem og et tilbage. Men hellere det, end at tage 10 skridt frem og 17 tilbage.

De fleste af os føntørrer og glatter/krøller håret, dvs vi slider på håret. Når et hår er blevet slidt tilpas meget på uden at blive klippet, begynder spidserne at spalte. Når håret spalter, deler det sig og knækker af. Dvs dine spidser falder af. For at undgå at håret spalter og falder af, ja så vælger vi at få det døde klippet af. Selvfølgelig skal I ikke have klippet mere af end det er vokset – for så er det at vi ikke kommer videre. Men ved at klippe en lille bitte smule af håret inden det knækker, så kan det få lov til at vokse videre. Den lille bitte smule kan sagtens bare være en halv centimeter eftersom at det siden sidste klipning kun er vokset én centimeter.

Når håret begynder at spalte, så kan håret ikke regne ud hvor meget det må spalte. Det begynder at spalte længere op af hårstrået. Derfor kan du risikere at der knækker flere centimeter af end der faktisk vokser. Ergo: dit hår bliver ikke længere.

En helt anden ting er, at hvis det ikke bliver klippet i et år, så er det højst sandsynligt blevet så slidt, at den længde det er vokset ikke kan bruges til noget mere og alligevel bare skal klippes af når man endelig beslutter sig for en klipning.

Når håret er dødt – dvs så snart det er vokset ud fra hovedbunden, så går det kun én vej. Vi kan forebygge at håret knækker og få det til at se sundere ud – men håret bliver ikke levende. Håret er dødt.

Så girls (inkl mig selv): Husk nu at blive klippet! Også selvom det skal være længere. I får et meget bedre og pænere resultat. Find en frisør I har tillid til, som I ved altid kun klipper 0,02 millimeter af, hvis det er det I beder om.

                                      Camilla - længde på hår dengang11798556_10153174671988127_2026134418_n

Det første billede viser mit hår for lige knap 2 år siden – Det andet billede viser mit hår som det er i dag. Det er blivet klippet jævnligt og plejet godt med produkter. Produkterne kommer vi ind på en anden gang.

Håber I kunne bruge min viden til noget 🙂

– @camillataandrup

Følg os på instagram @beautybirdsdk

 

12 kommentarer

 • Anja

  Hej Camilla.
  Så fik jeg endelig taget mig sammen og kom til frisøren. desværre (ikke til min store overraskelse) skulle der et godt stykke af, da det var meget spaltet og følte slet ikke det voksede længere.
  Jeg har nu fået en fin længde og er klar til at pleje det og passe godt på det 🙂

  I den forbindelse vil jeg høre om du kan anbefale mig en god hårkur 🙂 ?

  Min frisør snakkede om denne
  Joico K-Pak Intense Hydrator Treatment. Er denne god eller er der en anden du tænker er bedre?

  Tusind tak for din artikel omkring klipning af hår, det har hel sikkert givet mig stof til eftertanke 🙂

  Mange hilsner Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Hej Anja 🙂
   Hvor er det dejligt at høre at du kunne lide min artikel!
   De fleste hårkure fra de professionelle brands er ret gode – personligt har jeg ikke prøvet Joico, men har aldrig hørt noget dårligt om det, så hvis jeg var dig, ville jeg bare bruge den 🙂
   Noget af det jeg synes er ligeså vigtigt som en god hårkur er, at alle dine produkter er ordentlige. Altså også din shampoo, balsam og din varmebeskyttelse (hvis du bruger føntørrer mm.) Dine andre produkter bruger du garanteret oftere end din hårkur – så husk at de også skal være nogle gode produkter 🙂
   Håber det hjalp lidt. Ellers spørger du bare igen.
   Rigtig god dag! – Knus Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor mange gange om året synes du man skal klippes eller er det fra person til person

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor mange gange om året mener du man skal klippes eller er det fra person til person

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Hej Mille.
   Jeg vil sige at det er meget forskelligt fra person til person. Det kan variere helt vildt både i forhold til hvor meget man føntørrer, glatter, farver og udsætter det for andre skadelige ting.
   Men sådan som udgangspunkt hver 3-4 måned. Nogen kan gå længere tid, andre kortere 🙂
   Håber du kunne bruge svaret.
   God dag! – Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Godt indlæg! Mit hår voksede stort set ikke i 4 år, nu har jeg fået det klippet 4 gange om året og det er næsten blevet dobbelt længde!! Og er så sundt og fint at se på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Hvor er det dejlig at høre Line! Tusinde tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Camilla.
  Da du har meget forstand på hår kunne det være fedt his du kunne hjælpe mig.
  det forholder sig nemlig sådan at jeg altid har haft krøller i mit hår, små slange krøller. men her for et halv år siden er det som om at de er gået ud i noget af håret, bagpå ser det helt fint ud men i siderne ligner det jeg har glat går. jeg ved ikke hvad det er. og siden har jeg prøvet alt. stoppe med at varme i håret, vasker det kun med sæbe 2 gange om ugen og giver det Moroccenoil hvergang jeg har været i bad og bruger argan hårkur to gange om ugen.
  håber virkelig du kan hjælpe mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Hej Ditte 🙂
   Der kan være rigtig mange faktorer der spiller ind. Mit hår er nøjagtigt ligesom dit – og i mit tilfælde er det fordi mit forreste hår er mere slidt end det bagerste. Altså det er altid det forreste der bliver mest glattet, det er det jeg rører ved i løbet af dagen, det er der solen altid lysner først, osv 🙂
   Har du evt prøvet en god fugtshampoo? Krøller mangler jo altid fugt. Brug evt et krølleprodukt med lidt mere hold i foran også. Morroccanoil er skide god, men den her ikke rigtig noget holdt i. Tænker at dine krøller foran har brug for lidt hjælp til at komme frem 🙂
   Håber du kunne bruge mit svar til noget – ellers vender du bare tilbage! :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej! Kan man bruge varmebeskyttende produkter når man bar vådt hår? (Når man kommer ud af badet, har tørret det, men mangler lige med hårtørreren)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Hej Pernille. Det kan man sagtens ja 🙂 De fleste varmebeskyttelser er lavet både til vådt og tørt hår.
   Skal nok snart lave et indlæg omkring varmebeskyttelse også :-*
   Hav en dejlig aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for svar! Også god aften til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor kan jeg ikke "bare" blive lyshåret?