Velvære med Origins Rituali TEA

Lad vær’ med at være så f**king egoistisk

“THERE IS NO PLANET B”

105-1922

Jeg er så træt af, at folk synes jeg er åndsvag eller hysterisk når jeg engang imellem taler om vegetarisme og måder jeg prøver at redde planeten på. I virkeligheden er det et super seriøst emne.

Jeg er omringet af mennesker der spiser kød, sushi, køre bil, bruger masser’ af kosmetik osv osv.
Intet af det er forkert eller rigtigt – der er bare mange måder at at være forbruger på.

Corallerne er væk om 30 år, der er ikke flere fisk i havet i 2050,
der er snart ikke mere regnskov tilbage osv. 

Forleden så jeg denne dokumentar med Leonardo DiCaprio.
Han og de formår at komme ret bredt omkring global warming,
samt hvad vi mennesker gør for at forværre situationen.

Jeg har siden tænkt en del over hvad JEG selv kan gøre for at forandre fremtiden.
For JEG vil gerne videregive alt hvad jeg har set og oplevet til mine børn, deres børn osv.

 1. Jeg vil fortsat være vegetar. Jeg har nu været vegetar i lige under 1 år
  og har ikke haft nogen problemer med det.
  Dermed er jeg med til at formindske methangas i vores luft.
 2. Jeg vil fortsætte med at bruge offentlig transport (og sætte pris på det), købe LED pære,
  købe danske grøntsager og genbruge min indkøbspose.
 3. Jeg vil være mere opmærksom på hvilke produkter der indeholder palmeolie.
  Det vil nok ikke kunne undgås 100% da jeg lever af og i kosmetik verdenen og samtlige læbestifter er lavet af palmeolie. Men jeg kan sagtens undvære mange andre almindelige forbrugsvare som fx. cup noodles, is, oreos, pepsi, doritoes, stearinlys og meget mere. Desværre kan palme olie ikke udelukkes fuldstændig da det på ingrediens listen indeholder ekstremt mange navne bla noget så f**ked up som “vegetable oil”  (så er det sku heller ikke nemt)
  INGREDIENSER: Vegetable Oil, Vegetable Fat, Palm Kernel, Palm Kernel Oil, Palm Fruit Oil, Palmate, Palmitate, Palmolein, Glyceryl, Stearate, Stearic Acid, Elaeis Guineensis, Palmitic Acid, Palm Stearine, Palmitoyl Oxostearamide, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Kernelate, Sodium Palm Kernelate, Sodium Lauryl Lactylate/Sulphate, Hyrated Palm Glycerides, Etyl Palmitate, Octyl Palmitate, Palmityl Alcohol.

Jeg kan varmt opfordre dig til at se dokumentaren.
Derudover kan du høre i dokumentaren at hvis vi fortsætter,
bliver Europa KOLDERE OG KOLDERE!

Så hvad vil DU gøre for at bevare vores planet?

Så nemt kan det gøres:

 • Undgå at købe stearinlys
 • Spis kylling istedet for ko – eller spis intet kød (ligesom mig 🙂 )
 • Udskift dine pære til LED eller SPARE pære
 • Hæng tøjet til tørre istedet for at bruge tumbleren
 • Bruge offentlig transport
 • Hold øje med ingredienserne på din mad – palmeolie?
 • Brug mindre varmt vand
 • Lad ikke dine elektriske apperater stå på standby
 • Genbrug
 • Husk at slukke alt inden du går ud af døren
 • Brug mindre aerosol spray flasker (hårspray, deo, maling)
 • Plant et træ

“The greatest threat to our planet i the belief that someone else will save it”

 

– Cecille

 

 

3 kommentarer

 • Stine

  Åh, det var altså ikke personligt med tilføjelserne til din liste over ting vi kan gøre :-). Det var opråb til os alle sammen.Håber du forstod 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecille

   Hej Stine

   Jeg forstod 100% det du skrev 🙂 Og tak for dine gode input. Der er jo super mange ting vi i virkeligheden kan gøre
   og der er så mange nemme muligheder. Hvor er jeg glad for din kommentar. – Cecille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg så den, og jeg blev ramt som du! I starten da han sagde: når man taler om global opvarmning, bliver folk “mute”. Det er rigtigt. Det gør de. For få tager det alvorligt (nok). På wwf’s hjemmeside kan man se hvilke firmaer, der bruger sustainable palmeolie. Og så i øvrigt: HOLD OP MED AT FLYVE SÅ FUCKING MEGET,, sorter dit affald, køb “grøn strøm” fra dit elselskab (ja, det kan man, men det er lidt dyrere) og hold igen med mælkeprodukterne. De kommer jo også fra de pruttende køer, og lad være med at overforbruge – noget som helst.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velvære med Origins Rituali TEA